IMPLANTKIRUGI

Att förlora tänder påverkar livet. Att inte kunna äta eller att inte kunna delta i sociala sammanhang pga avsaknad av tänder är några bekymmer som en patient inte sällan upplever. Vi erbjuder då flera olika lösningar för att åtgärda allt ifrån total tandlöshet till enstaka tandluckor.

Vill man ha tänder som är så lik naturliga tänder både i utseende, form och känsla så är implantat ett utmärkt alternativ. Allt som krävs är friska förhållanden och tillräckligt med käkben för att kunna installera skruvarna i käkbenet. Rökning under läkningstiden i synnerhet är väldigt olämpligt och är absolut förbjudet under läkningstidens första tredjedel.

Behandlingensgången kan schematiskt se ut enligt följande och tar ca 3-7mån från start till mål:

1. Gratis konsultation

2. Kliniskt undersökning och diagnostisering av det specifika området och munnen i övrigt.

3. Röntgentagning med OPG alt CBCT

4. Terapiplanering och kostnadsförslag lämnas och vid behov ordnas finansieringshjälp.

5. Skapa friska förhållanden genom olika kliniska åtgärder om detta behövs då implantat endast installeras i friskt region

6. Operation och därmed installering av erforderlig antal implantatskruvar (fixturer) som sedan får läka in i 3-6 månader

7. Om nödvändigt framställning av temporära proteser

8. Efter inläkningstiden avtryck för permanenta tänder

9. Fastsättning av permanenta tänder

10. Årliga kontroller av skruvar och tänder samt rengöring hos tandläkare eller tandhygienist

Skötselbehovet av implantat är i stort sätt lik naturliga tänder. Vid bristfällig hygien drabbas implantat precis som naturliga tänder av inflammatoriska sjukdomar (periimplantit) som är parodontitens motsvarighet. Därför rekommenderas optimal munhygien och årlig tandläkar- och hygienistbesök.

Sköts implantaten rätt så kan de vara med dig livet ut enligt kliniska studier. Livstids garanti på fixturer och 2 års garanti på tänderna.